Her inceleme yazınız için 500₺ kredi kazanmak ister misiniz? Detaylar >

iPhone’unuz Şarj Olmuyor mu? En Kolay Çözümler

iPhone’unuz Şarj Olmuyor mu? En Kolay Çözümler

Günlük işlerde telefonlarımıza olan bağımlılığımız düşünüldüğünde, iPhone’unuzun şarj olmaması büyük bir sorun olabilir. Neyse ki, çoğu durumda bu sorunun nedeni oldukça basittir ve çözümü de bir o kadar kolaydır. Panik yapmadan önce, iPhone’unuzu yeniden şarj etmeye çalışabileceğiniz birkaç basit adımı paylaşacağım. Bir çok iphone kullanıcısı telefonlarının şarj olmadığını beyan etmekte ve çözümler aramaktadır.  

İşte iPhone’un şarj olmamasının en yaygın nedenleri ve bunları çözmek için kolay ipuçları:

iPhone’um Neden Şarj Olmuyor ve Ne Yapabilirim?

iPhone bataryasının şarj olmamasının birkaç genel nedeni vardır ve iyi haber şu ki, bunların çoğu oldukça basit ve kolayca şarj sorununu düzeltilebilir.

Şarj sorunun en en yaygın nedenlerden biri, hatalı bir şarj kablosu veya adaptördür. Çoğu durumda, kabloyu değiştirerek veya kablosuz şarjı deneyerek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz.

Diğer yaygın sorunlar arasında şarj portunda biriken toz, hatalı priz veya güç kaynağı ve yazılım hataları yer alır. Daha nadir karşılaşılan sorunlar ise iPhone’un fiziksel olarak zarar görmesi, eski bir bataryaya sahip olması veya uyumsuz iPhone aksesuarları kullanılmasıdır.

iPhone’unuz Şarj Olmadığında Deneyebileceğiniz 10 İpucu

Aşağıdaki ipuçları, şarj olmayan bir iPhone’u düzeltmek için en kolay ve yaygın durumlardan, nadir ve daha maliyetli olanlara kadar sıralanmıştır. Umarım iPhone’unuzun şarj olmama sorunu basit bir ayar değişikliğiyle çözülebilir.

Farklı Bir Priz Deneyin Bu deney çok basit görünebilir ama hatalı prizler ve güç bankaları vardır ve bu basit sorunu denemeden önce diğer her şeyi denemeniz gerekmez. iPhone’unuz bir duvar prizine takılıyken şarj olmuyorsa, başka bir priz deneyin. Bilgisayarınızdaki bir USB portunu veya araba şarj cihazınızı kullanarak telefonunuzu şarj etmeyi deneyin.

iPhone Şarj Kablosunu ve Adaptörünü Kontrol Edin iPhone şarj kablonuz, telefonunuzdan daha hızlı yıpranabilir ve çalışmayı durdurabilir. Kabloda aşınma, açıkta kalan teller veya konektörler etrafında koyu lekeler olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir görünür hasar olmasa bile, farklı bir kablo kullanarak iPhone’unuzu şarj etmeyi deneyin. Apple marka şarj kablosu ve adaptör kullanıyor musunuz? Off-brand şarj kabloları satın almak cazip olabilir, ancak bunlar her zaman iPhone’larla tamamen uyumlu olmayabilir ve telefonunuza zarar verebilir.

Şarj Portunu Temizleyin iPhone’unuzu nerede saklarsanız saklayın, küçük şarj portu toz ve döküntü mıknatısıdır. Bu küçük açılıma biriken tüyler, şarj kablonuz ile iPhone’unuz arasındaki bağlantıyı engelleyebilir. Ahşap bir kürdan kullanarak dikkatlice şarj portunu temizleyin veya sıkışmış döküntüleri üflemek için sıkıştırılmış hava püskürtün. Zarar verebileceği için ataç kullanmayın. Ayrıca alkol içeren sıvılardan da kaçının.

Optimiz Edilmiş Batarya Şarjı Özelliğini Kontrol Edin iPhone’unuzun %80'de şarj olmayı bıraktığını fark ederseniz, endişelenmeyin. iOS 13’ten bu yana batarya ömrünü uzatmayı amaçlayan bir özellik olan Optimiz Edilmiş Batarya Şarjı vardır. Bu özelliği kontrol etmek için Ayarlar > Batarya > Batarya Sağlığı ve Şarj yolunu izleyin.

iPhone’unuzu Kablosuz Şarj Etmeyi Deneyin iPhone 8 veya daha yeni bir modele sahipseniz, telefonunuzu kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. iPhone’unuzu kablosuz şarj cihazına bağlamak için şu adımları izleyin:

  • Şarj cihazınızı bir güç kaynağına bağlayın.
  • Şarj cihazını düz bir yüzeye veya üretici tarafından önerilen başka bir yere yerleştirin.
  • iPhone’unuzu ekranı yukarı bakacak şekilde şarj cihazının üzerine yerleştirin. iPhone’unuzun şarj olmaya başlaması birkaç saniye sürebilir.

iPhone’unuzu Yeniden Başlatın Bazen basit bir yeniden başlatma, yazılım hatalarını ortadan kaldırmak ve iPhone’unuzu tekrar çalışır hale getirmek için yeterlidir. Güç ve ses düğmelerini, ekranda 'Kapatmak için Kaydır' seçeneği görünene kadar basılı tutun. Telefonunuzu kapatmak için kaydırıcıyı sağa kaydırın. Birkaç dakika bekleyin ve ardından iPhone’unuzu tekrar açmak için güç düğmesini basılı tutun.

iPhone’unuzun Yazılımının Güncel Olduğundan Emin Olun Yaygın bir sorun olmasa da bazen güncel olmayan yazılım, iPhone’unuzun temel görevleri yerine getirme yeteneğini etkileyebilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için iPhone’unuzun en son iOS işletim sistemi sürümünü çalıştırdığından emin olun.

  • iPhone’unuzu açın ve Ayarlar’a gidin.
  • ‘Genel’ ve ardından ‘Yazılım Güncelleme’ seçeneğine dokunun.
  • Otomatik Güncellemeler açıksa, kullanılan iOS sürümünü ve güncel olup olmadığını gösteren bir mesaj göreceksiniz.
  • Güncellemeler kapalıysa, ‘Otomatik Güncellemeler’e dokunun ve bir sonraki ekran göründüğünde ‘iOS Güncellemelerini İndir’ ve ‘iOS Güncellemelerini Yükle’ seçeneğini açın.
  • iPhone’unuz güncellendikten sonra, şarj etmek için tekrar takın ve bekleyin.

iPhone’unuza Hard Reset Yapın iPhone’unuz hala şarj olmuyorsa, hard reset yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, iPhone’unuzu kapatıp y eniden başlatmaktan biraz daha karmaşıktır. Hard reset, işlemcinizi tamamen yeniden başlatır ve basit bir yeniden başlatmadan daha uzun sürer.

  • iPhone’unuz iOS 16 veya daha yeni bir sürüm kullanıyorsa, hard reset yapmak için şu adımları izleyin:
  • Ses açma düğmesine basın ve hemen bırakın.
  • Ses kısma düğmesine basın ve hemen bırakın.
  • Yan düğmeye basın ve basılı tutun.
  • Apple logosu göründüğünde, yan düğmeyi bırakın.
  • iPhone’unuz yeniden başlatmayı tamamladıktan sonra, tekrar şarj etmeyi deneyin.
  • iOS 16’dan daha eski bir sürüm veya home düğmesine sahip bir iPhone için, Apple’ın bu kılavuzunu kontrol edin.

iPhone Ayarlarını Sıfırlayın iPhone’unuzu yeniden başlatmayı ve yeniden başlatmayı denediniz, ancak hala şarj olmuyor mu? Bir profesyoneli çağırmadan önceki son adım, iPhone’unuzun ayarlarını sıfırlamaktır. Evet, bu, iPhone’unuzun kişiselleştirilmiş ayarlarını silecektir, ancak tüm verileriniz (fotoğraflar, uygulamalar, videolar ve müzik) değişmeden kalacaktır. iPhone ayarlarını sıfırlamak için:

  • iPhone’unuzu açın ve ‘Ayarlar’a dokunun.
  • ‘Genel’e dokunun.
  • ‘Sıfırla’ya dokunun ve ‘Tüm Ayarları Sıfırla’yı seçin.
  • iPhone’unuzun sıfırlanmasını bekleyin ve tekrar şarj etmeyi deneyin.

Fiziksel Hasarı Kontrol Edin ve Profesyonel Yardım Alın Yukarıda belirtilen tüm adımları denediyseniz ve hala iPhone’unuzu şarj edemiyorsanız, bataryanızın arızalı olma ihtimali veya iPhone’unuzun hasar görmüş olma ihtimali yüksektir. Belki telefonunuz çok fazla düşmüştür, su hasarı görmüştür veya bağlayıcı pinler bükülmüştür. iPhone’unuzun hasar gördüğünü düşünüyorsanız, profesyonel yardım alma zamanı gelmiştir. Yakındaki bir Apple Store’u ziyaret edin, Apple Destek ile iletişime geçin veya yetkili bir Apple servis merkezine giderek iPhone’unuzu profesyonel bir şekilde teşhis ettirin ve onarın.

Evet, şarj olmayan bir iPhone ile uğraşmak sinir bozucu olabilir, ancak birkaç deney ve ayar değişikliği ile çözüm bulma şansı çok yüksektir. Yukarıda belirtilen adımları tek tek deneyin. Eğer hiçbir sorun giderme adımı işe yaramazsa, iPhone’unuzu test etmek ve onarmak için bir Bilgisayar Tenkik Servisine götürün.

Yorum (4)
keremtilki

Geçen hafta iPhone’um şarj olmamaya başladı ve çok panik yaptım. Neyse ki, internette yazan şarj sorunları ipuçlarını denedim. Farklı bir priz denediğimde sorun çözüldü. Meğer prizde bir sorun varmış! Hemen paniklemeyin arkadaşlar gerçekten iphone şarj olmuyorsa yapacağınız ilk iş başka bir prizde denemek

Albays

iPhone’umun şarj portunda biriken toz nedeniyle şarj olmuyormuş. Kürdan kullanarak portu temizledim valla şuan bir sorun yok şarj oluyor gibi.

aylinhoca

kızımın iphone telefonu %80’de şarj olmayı bırakmıştı. Makaledeki optimize edilmiş batarya şarjı özelliğini kapatarak sorunu çözdüm. Neredeyse kafayı yiyecektik ya

alihanmert19

iphone şarj olmuyor kafayı yiyeceğim denemediğim şey kalmadı. harelde bana teknik servis yolu gözüküyor.

Yorum bırakmak için giriş yapın veya hesap oluşturun

Çerezleri kullanarak deneyiminizi kişiselleştiriyoruz. Bu web sitesini ziyaret etmeye devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz

Bilgi